DISC EN DRIJFVEREN

"Behandel anderen zoals zij behandeld willen worden"

DISC gedrags- en drijfverenanalyse

Oktober 2022 heb ik mij gecertificeerd als DISC- en drijfverenspecialist via TalentFirst Nederland. 


DISC Gedragsanalyse

Een uitgebreide DISC gedragsanalyse helpt je om je gedrag te verbeteren, zodat je je
professioneler en productiever kun opstellen. Je leert hoe je je sterke kanten kunt ontwikkelen en beter kunt benutten, je leert omgaan met je beperkingen en je valkuilen herkennen. Het rapport geeft inzicht in de factoren die je gedrag beïnvloeden. De DISC gedragsanalyse richt zich op waarneembaar gedrag. Dit gedrag wordt getoetst op basis van vier stijlen: extravert-introvert en taakgericht-mensgericht. Omdat deze zogeheten DISC stijlen zichtbaar zijn, wordt het veel makkelijker om mensen te ‘lezen’. Het model is simpel, praktisch en
gemakkelijk te onthouden en toe te passen. 


Drijfverenanalyse

Drijfveren beïnvloeden gedrag en actie en kunnen worden beschouwd als een enigszins ‘verborgen’ motivatie, omdat ze niet direct waarneembaar zijn.
Inzicht in je drijfveren helpt je om erachter te komen WAAROM je bepaalde dingen doet. Drijfveren bepalen in belangrijke mate wat we belangrijk vinden in het leven en in wat voor situaties we geneigd zijn om in actie te komen. Waar gedrag iets zegt over de manier waarop je reageert en handelt (bijvoorbeeld doortastend of
meer afwachtend), geven je drijfveren de reden aan en bepalen ze in belangrijke mate de richting van je gedrag. 


Onderzoek wijst uit dat de meest succesvolle mensen één eigenschap delen: zelfbewustzijn. Zij zijn zich meer dan gemiddeld bewust van hun eigen drijfveren en motivatie. Zij zoeken steeds organisaties, teams, functies en mensen die goed passen bij hun eigen drijfveren en motivaties. Ze zijn zich vaak ook bewust van de drijfveren en motivaties van andere mensen. Hierdoor gaan ze bewuster wel of niet de relatie en verbinding aan met anderen. Dit zorgt ervoor dat het voor hen makkelijker is om doelstellingen te behalen die in lijn zijn met hun drijfveren. 

Om goed te kunnen functioneren, is het van essentieel belang dat je drijfveren matchen met je werkzaamheden. Dit stimuleert je passie, vermindert vermoeidheid, inspireert je en zal je motivatie verhogen.


Wat anderen zeggen...Een goede afwisseling van hardlopen met ademhalings- en concentratie-oefeningen/spelletjes. Duidelijke uitleg van de theorie erachter. Ruimte om te lachen.

Alles wat lukte of juist niet lukte was goed. De ademhalingsoefeningen hebben mij tijdens het hardlopen, maar vooral ook in het dagelijks leven erg geholpen. In stressvolle momenten vind ik nu gemakkelijker de rust in mezelf terug. Nicole, dank je wel voor de nieuwe inzichten, gezelligheid en het vertrouwen in mezelf op hardloopgebied!"

- Marloes (startende hardloper, deelnemer 5-weekse cursus) -

 


"Leuke, afwisselende trainingen in een mooie omgeving. De begeleiding door Nicole is heel prettig.

Zij is open, enthousiast en ontspannen; niets moet, alles mag. Duidelijke uitleg over neusademhaling.

Je gaat zelf in de praktijk ervaren wat neusademhaling voor jou kan betekenen.

Ik geniet nu nóg meer van het hardlopen. Tijdens het lopen ben ik mij veel meer bewust van wat ik voel en alles wat ik om mij heen zie. Aanrader voor ervaren én minder ervaren hardlopers!"

- Chantal (ervaren hardloper; deelnemer 5-weekse cursus) -"Als ervaren hardloper die altijd gericht was op prestatie, wilde ik het hardlopen eens letterlijk van de andere kant bekijken. Meer genieten van het hardlopen en de omgeving, dat is gelukt. Nicole weet je door middel van leuke en prettige oefeningen bewuster te maken van het hier en nu. Een fijne korte cursus waarin je ook basistechnieken leert voor het hardlopen met ademhalingsoefeningen. Een ideale cursus voor de beginnende hardloper, maar ook zeker voor iemand die wat meer hardloopervaring heeft.  En vooral belangrijk, niets moet en niets is fout. Gewoon doen en ervaren, in het hier en nu!"

- Debora (ervaren hardloper; deelnemer 5-weekse cursus) -');const gtmLibScriptTag = document.createElement('script'); gtmLibScriptTag.setAttribute('type', 'text/javascript'); gtmLibScriptTag.setAttribute('key', 'g-tag-created-lib-script'); const scriptSrc = "https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=