Waarom mijn foto’s op Instagram niet perfect zijn

Instagram is niet perfect

Instagram. Tot voor kort deed ik er vrij weinig mee. Ik zag wat leuke foto’s voorbij komen, en dat was het. Ik hield er niet van dat alles zo perfect was. Toen ik de wereld van bloggen binnen stapte, had ik al snel door dat ik niet zonder Instagram zou kunnen. Maar ik ging het wel op míjn manier doen.

Je ziet op Instagram de meest perfecte plaatjes voorbij komen. Perfecte gezichtjes, haar, make-up op perfecte locaties. Het zijn prachtige foto’s, maar zijn ze echt? Voor diegene die op de foto staan; misschien. Ze streven de perfectie na. Ik ben niet perfect. En ga ook geen moeite (meer) steken dit na te streven.

Liever de waarheid
Mijn blog, is zoals jullie weten, een plek voor dingen die ik leuk vind en graag over schrijf. Dit zijn de gewone dingen. Het geluk zit tenslotte in de gewone, kleine dingen. Niet in perfectie. Hoewel ik houd van mooie kleding, make-up en graag tijd steek in mooie foto’s maken, is dit iets anders dan willen weerspiegelen dat ík perfect ben. Dit wil ik jullie helemaal niet meegeven. Ik ben dat niet, en ieder ander ook niet. Wat ze ook laten zien aan de buitenwereld.

Ik heb hier en daar een puistje, mijn buik is niet plat, mijn bovenbenen te dik en ga zo maar door. Maar dat ga ik niet lopen verbergen op Instagram (of hier op mijn blog). Want iedereen heeft zo zijn imperfecties. Wie houd ik dan eigenlijk voor de gek?

Veel foto’s op mijn Instagram worden random gemaakt. Ik ga vaak wel even ergens zitten of staan voor de foto, maar het zijn altijd de spontane foto’s die ik wil maken en plaatsen. Zoals onderstaande. Ik was eigenlijk klaar, en liep naar mijn vriend toe om de foto’s te bekijken. Hij schoot deze nog. En dát maakt de foto echt. Spontaan. En Gewoon Nicole.

https://www.instagram.com/p/BlzqWcHFmzO/?taken-by=gewoon.nicole

Volg je mij al op Instagram? 🙂

Misschien vind je dit ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *