Ohnee! Knoflook gegeten…

Ik deed toch stom… Ik at een hoop knoflook op het moment dat ik ’s avonds nog een verjaardag had. Over blond gesproken.

Op vrijdagavond was ik pas om half 7 thuis. Aangezien ik alleen was had ik bedacht dat ik een turkse pizza zou maken. Liefde voor turkse pizza’s <3. Snel, makkelijk en bovenal zó lekker! Terwijl ik mijn turkse pizza aan het opeten ben besluipt mij een héél onaangenaam gevoel.. De reden dat ik moest opschieten was omdat ik nog een verjaardag had. SHIT! Ik kon mezelf wel voor mijn hoofd slaan. Lekker hoor, zie je er leuk uit, maar stink je een uur in de wind.

Maar waarom stinkt knoflook zo?
Dat knoflook gezond is, weten de meeste mensen ondertussen wel. Maar waarom stinkt het dan zo? Het komt door bepaalde stoffen (ik zal niet te diep hierop ingaan) die een mens niet kan afbreken. Ze zijn niet gevaarlijk oid. Maar blijven wel in bijvoorbeeld je bloedbaan zitten. Deze stoffen adem of zweet je vervolgens weer uit. Maar dát stinkt / ruikt dus naar knoflook. En dat kan wel 1 tot 2 dagen duren…

Maar hoe kom ik ervan af?!
Even terug naar mij en mijn paniek-momentje. Ik ben als een bezetene gaan googlen, want hoe kwam ik weer van de geur af? Of kon ik het in ieder geval verminderen? Ik kwam bij het volgende telkens terugkomende lijstje uit:
1. Appels! *kijkt in de fruitmand* nop, die zijn op..
2. Citroen. Waar haal ik die nou weer vandaan?
3. Munt. Een pepermuntje doe ik wel in mijn mond als ik wegga. Munt thee vind ik niet te pruimen.
4. Peterselie. Want die heeft iedereen altijd in huis?!
5. Spinazie. Ik heb alleen diepvries…
6. Melk. Getver..

Tot zover de lijst. Overigens weten ze niet goed wáárom deze dingen zouden helpen. Waarschijnlijk zitten er stoffen in die ervoor zorgen dat de knoflook stoffen sneller afbreken. +1 voor deze stoffen!

Maargoed, ik ben nog niets verder gekomen. Ik zoek even verder. Ik kom wat tips tegen dat als je geen munt thee hebt, je ook nog groene thee kunt pakken. Dát heb ik wel! Citroensmaak nog wel. Zou dat helpen? Het is het proberen waard. Ik zet een sloot heet water op, maak er groene thee citroen van en drink het op. Ik poets mijn tanden, douche en spuit parfum op. Ohja, en dat pepermuntje doe ik voor de zekerheid nog maar in mijn tas. Op naar de verjaardag.

Gelukkig heb ik niemand horen klagen, en heb mijzelf niet kunnen betrappen op een onaangenaam geurtje.

Misschien vind je dit ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *