Mindful Run

Meer dan een rondje hardlopen...

5-weekse Mindful Run cursus


Je wilt een start maken met bewegen. Je wilt fit en energiek zijn!
Maar wanneer moet je dat in hemelsnaam doen? De dagen vliegen voorbij en je ziet simpelweg geen vrij moment om ook nog te sporten! En bovendien, sporten is toch ook niet echt leuk? Je wilt iets doen wat plezier, energie en ontspanning oplevert.  


Je voelt je vaak gestrest. Een vol hoofd met gedachten die maar blijven komen.

In de avond voel je je moe van al het geren. Je bent weinig in een échte flow geweest, waarin je helemaal op ging in het moment. Dat vind je lastig.

Een echt voldaan gevoel ontbreekt.


Hoe zou het zijn om een sport te vinden die écht bij jou past? Goed in te passen in jouw persoonlijke planning. Die jou fitter maakt. Je bewuster maakt van leven in het moment van nu. Waar je plezier aan beleeft. Met als doel dat je minder stress ervaart en meer energie krijgt.


Mindful Run laat je kennismaken met Mindfulness, ademhalingstechnieken en hardlopen.  Met als belangrijkste resultaat: "MINDER STRESS & MEER ENERGIE".

Mindfulness gaat over bewustwording en leven in het 'hier en nu'.
De ademhalingstechniek verbind je met het 'hier en nu'. Je leert tijdens de cursus beter voelen, waardoor je ook tijdens het hardlopen beter luistert naar je lichaam.
Je gaat steeds meer van je hoofd naar je hart.


Wil je graag in groepsverband leren hoe je mindful kunt hardlopen en heb je zin om plezier te beleven? Dan is de 5-weekse Mindful Run cursus iets voor jou. De cursus is zo opgezet dat zowel de gevorderde als de beginnende hardloper kan meedoen. Het mooie van de cursus is dat je de mindfulness en ademhalingstechnieken niet alleen tijdens het hardlopen toe kunt passen, maar in je hele leven. Hierdoor krijg je meer energie en minder stress, ook als je niet aan het hardlopen bent. 


Voorbeeld van een cursusdag

09:30 uur:  Start cursus rustig inlopen of andere opwarmende oefeningen;

09:45 uur:  Ademhalingstechnieken, Yoga en Core Stability oefeningen;

10:00 uur:   Beter leren lopen, hardlopen als beleving, beter leren voelen;

10:20 uur:   Hardloop kern specifiek gericht op diverse ademhalingstechnieken;

10:45 uur:   Cooling down en body-scan;

11:00 uur:    Einde training.


Kosten

De cursuskosten bedragen €95,– voor 5 groepsbijeenkomsten van 1,5 uur.

Voor een individuele cursus geldt een ander tarief. 

Wat anderen zeggen...Een goede afwisseling van hardlopen met ademhalings- en concentratie-oefeningen/spelletjes. Duidelijke uitleg van de theorie erachter. Ruimte om te lachen.

Alles wat lukte of juist niet lukte was goed. De ademhalingsoefeningen hebben mij tijdens het hardlopen, maar vooral ook in het dagelijks leven erg geholpen. In stressvolle momenten vind ik nu gemakkelijker de rust in mezelf terug. Nicole, dank je wel voor de nieuwe inzichten, gezelligheid en het vertrouwen in mezelf op hardloopgebied!"

- Marloes (startende hardloper, deelnemer 5-weekse cursus) -

 


"Leuke, afwisselende trainingen in een mooie omgeving. De begeleiding door Nicole is heel prettig.

Zij is open, enthousiast en ontspannen; niets moet, alles mag. Duidelijke uitleg over neusademhaling.

Je gaat zelf in de praktijk ervaren wat neusademhaling voor jou kan betekenen.

Ik geniet nu nóg meer van het hardlopen. Tijdens het lopen ben ik mij veel meer bewust van wat ik voel en alles wat ik om mij heen zie. Aanrader voor ervaren én minder ervaren hardlopers!"

- Chantal (ervaren hardloper; deelnemer 5-weekse cursus) -"Als ervaren hardloper die altijd gericht was op prestatie, wilde ik het hardlopen eens letterlijk van de andere kant bekijken. Meer genieten van het hardlopen en de omgeving, dat is gelukt. Nicole weet je door middel van leuke en prettige oefeningen bewuster te maken van het hier en nu. Een fijne korte cursus waarin je ook basistechnieken leert voor het hardlopen met ademhalingsoefeningen. Een ideale cursus voor de beginnende hardloper, maar ook zeker voor iemand die wat meer hardloopervaring heeft.  En vooral belangrijk, niets moet en niets is fout. Gewoon doen en ervaren, in het hier en nu!"

- Debora (ervaren hardloper; deelnemer 5-weekse cursus) -', 'auto');ga('set', 'anonymizeIp', true);ga('send', 'pageview'); };