De beste stranden van Zeeland

De beste stranden van Zeeland

Hallo zomer! Als je je afvraagt, wat heb ik de afgelopen tijd gedaan? Nou, op het strand gelegen. En gezwommen. Ja ongeveer dat, van mijn handdoek naar het water lopen en weer terug. Ik ben werkelijk niet gemaakt voor temperaturen van boven de 25 graden. Tot daar, en niet verder. Zodra het warmer wordt als 30 graden word ik gewoon een potje vervelend. Voor mijn medemens, maar ook voor mezelf. Maargoed, ik ben dan wΓ©l weer gezegend met het feit dat we in Zeeland maar liefst 650 kilometer (!) kustlijn hebben. Gotta love Zeeland!

Voor alle vakantiegangers en dagjes-mensen een lijst met de (naar mijn mening) de mooiste, rustigste (vooral sommige plekjes die andere vakantiegangers niet kennen!) en schoonste stranden van de eilanden Zuid-Beveland, Noord-Beveland, Walcheren en Schouwen-Duiveland. Een mooie top 8, met op nummer 1 mijn persoonlijke favoriet! Voor u samengesteld door een echte zeeuwse-local!

8. Wemeldingse strandje (Zuid-Beveland)

Een klein maar fijn strandje. Net buiten het dorp (aan te lopen vanaf het dorpsplein) hebben de Wemeldingenaren hun eigen strand. Het is redelijk schoon, maar met hoogwater verdwijnt voor een groot deel het zand (je kunt dan nog wel goed op het gras zitten). Het water is in een soort baai, waardoor het dan weer wel sneller opwarmt. Het is een heerlijk strandje om even snel af te koelen en een duik te nemen.

 

7. Scheldeoord, de Landing (Zuid-Beveland)

Het scheldeoord naast strandbrasserie de Landing is Γ©cht een verstopt strandje. Het is niet erg groot, maar schoon Γ©n onbekend. Als enige in deze lijst ligt dit strand aan de Westerschelde. Je zit heerlijk rustig in de natuur. Met geluk kun je zelfs een zeehond spotten! Het jammere is wel dat het redelijk afgelegen ligt, en dat er flink veel vrachtboten voorbij komen richting de haven van Antwerpen. Niet dat je daar last van hebt, maar het verpest je mooie uitzicht. πŸ˜‰

 

6. Boulevard Vlissingen (Walcheren)

Een strand vlakbij de stad! Ideaal om te combineren met een dagje Vlissingen. Vanaf de boulevard kun je zo de zee inlopen. Het strand is lang, en op de boulevard zelf zijn veel tentjes te vinden voor een hapje en een drankje. Ideaal voor gezinnen. Het strand is schoon, en er zijn wc’s. Maar over het algemeen is het wel druk aan dit strand.

 

 

5. Vrouwenpolder (Walcheren)

Het strand van Vrouwenpolder is prachtig en uitgestrekt. Maar er is één groot nadeel. Het strand is breed. En dan bedoel ik naar het water. Neem je boterhammen maar mee voor onderweg! Er zijn genoeg mensen die alleen voor het strand en het zand komen, maar het water dat zover weg ligt vind ik persoonlijk jammer. Ik hou ervan om tussendoor even af te koelen in het water.

 

4. Domburg (Walcheren)

Het strand van Domburg ligt eigenlijk in het verlengde van het strand van Vrouwenpolder. Alleen het is hier niet zo breed, waardoor je zo het water in kunt lopen.

 

3. Westenschouwen (Schouwen-Duiveland)

Het strand van Westenschouwen is bij mij vooral geliefd in de winter. Winter? Ja! Je kunt namelijk hier heerlijk uitwaaien. Je kunt zo van een prachtig bos, via de duinen het strand oplopen. Maar ook in de zomer is dit strand prachtig. Het ligt vlakbij een camping, wat deze plek ideaal maakt voor toeristen. Als je hier toch bent, raad ik je aan om een ijsje te nemen bij Strandpaviljoen Duinzigt (bij de parkeerplaats). Toen ik nog een kind was, en ik ging hier wandelen met mijn ouders keek ik altijd uit naar een ijsje dat hiervandaan kwam. Heerlijk!

 

2. De Banjaard (Noord-Beveland)

Betaald parkeren? Zuinige Zeeuwen houden niet van geld uitgeven. Een dagje strand kan zo toch wel duur gaan worden. Jammer! Daarnaast is dit strand geliefd bij toeristen. Een reden dat de lokale bevolking er liever uit de buurt blijft. Het strand is daarentegenwel schoon en je kunt er heerlijk eten en drinken

 

1. Noordzeestrand (Neeltje Jans)

Met absoluut op nummer 1 het Noordzeestrand op Neeltje Jans. Het strand is uitgestrekt en brandschoon. Je kunt er gratis (!) parkeren en er is een grote strandtent voor een hapje, drankje en een ijsje. De tij heeft een bijzonder effect op het strand. Als het hoog water is zie je er niets van, maar zodra het laag water wordt verschijnt er een zandbank in het water. Het gevolg is dat er een soort kinderbadje ontstaat. Ideaal voor (kleine) kinderen en hun ouders. Het verschilt van tij tot tij hoe groot het is, en of het verdwijnt aan het einde van het laagwater. Overigens is het ook leuk om op de zandbank zelf te zitten met laagwater. Je bent dichter bij de zee. Vergeet niet om het tij in de gaten te houden. Zeker als het weer hoogwater wordt. Je zal niet de eerste zijn die zijn spullen boven zijn hoofd het (steeds dieper wordende!) water moet oversteken.

De beste stranden van Zeeland

En het allerfijnste… de toeristen weten dit strand nog niet echt te vinden. Natuurlijk zie je er een paar, maar verder zijn het vooral de zeeuwen die hier komen zitten.

Kennen jullie nog een lekker plekje in Zeeland? πŸ™‚

Misschien vind je dit ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *